söndag 17 augusti 2008

Vad att göra dessa regniga dagar...?!

..Eller snarare vad kan man göra åt dessa tråkiga, regniga dagar?!

Dagen började med en utdragen frukost - från kl 11-15! Det var jag, en vän som kom på besök och en annan kompis som sovit över ett par dagar nu hos mig!

Hursomhelst så pratade vi om det ena ämnet efter det andra efter det tredje och till sist avslutade vi allt med frukt! (Känner mej otroligt mätt ska ni veta)!

Vid 15 tiden plockades jag upp av en annan vän och åkte in till stan för en fika...knappt 2 h senare sitter jag nu åter hemma...vid datorn! Vad gör man en sånhär dag egentligen?

Planen för kvällen är iaf bio tillsammans med ett annat kompisgäng - imorgon jobba!

Vad har ni för er idag?

onsdag 13 augusti 2008

Recept 48. Morotsmarmelad!

Var hemma hos min allra bästa vän och fick smaka något gudomligt! Det blev en riktig halleluja-moment med en bit rostad bröd, en klick smör och denna fantastiska sak till marmelad på! Var bara tvungen att tipsa er om det - japp, det är Morotmarmelad jag talar om! Ett ytterligare plus är hur enkel den är att tillaga!

Du behöver:
300g morötter
1,5-2 dl vatten
3 dl socker

2 msk kanel
1 citron
(ev 1/2 msk bikarbonat för koncervering)

Börja med att skala och riva morötterna som du sedan kokar i ca 5 min och därefter silar! (Obs! Se dock till att spara 1,5 dl av det bortsilade vattnet inför nästa steg)!

Ta nu de rivna kokta morötterna samt 1,5 dl bortsilat vatten som du sparade och rör ner det i en liten kastrull tillsammans med 3 dl socker samt 2 msk kanel och riven citronskal! Pressa även över en gnutta citron över sylten! Blanda blanda blanda och låt puttra i låg värme i ca 10-15 min (i annat fall tills du är nöjd med koncistensen)! Detta var allt - du är nu klar med ditt verk - sylten bör dock njutas tidigast nästa dag!

Ditt nästa uppdrag är att vräka i dig till frukost!

Tips: Tillsätt en halv tesked bikarbonat som koncerveringsmedel för att bevara sylten bättre!

...Laga den med kääärlek!

måndag 11 augusti 2008

Recept 47. Spaghetti med köttfärssås!

Idag ska ni få recept på klassisk spaghetti och köttfärssås! Man kan aldrig få nog av denna klassiker - antar att det är något av allas favoriträtter - Stor som liten! Du behöver:
2 st gul lök
400 gram köttfärs
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 msk olja

2 tärningar köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyfta(or)
2 st lagerblad
1 tsk oregano
300 gram spaghetti
salt och svartpeppar

Börja som alltid med att koka pastan - lika bra att få det tråkiga undanstökat eller hur?!
Nu till det roliga pillet - börja med att steka köttfärsen i en panna under tiden som du skalar och hackar löken! När köttfärsen känns färdig tillsätter du löken samt 2 msk olja - stek väl!

Sedan tillsätter du tomatpurén, köttbuljongen, vatten, vitlöken samt lagerbladen! Krydda även med alla kryddor och tillsätt sådant som du önskar extra! (Champinjoner kanske...?)

Låt såsen småputtra under lock i ca 10 min - servera sedan med spaghettin till! (Riv eventuellt över pestoost över köttfärssåsen för extra smak...du lär inte ångra dig!) Själv körde jag med hackad persilja och oliver som piff!

...Laga den med kääärlek!

Matigheter!

Hade förresten tankarna på bloggen en och annan gång under resan...eller snarare på samvetet - så jag passade på att fota lite av maten för att dela med mig här på bloggen!

LAPAS: Det absolut godaste på hela resan! Musslor med vitlök-och persiljesmör!









Klassiska grillrätter!







Goda drinkar!






söndag 10 augusti 2008

Tillbaka!

Hej hopp bloggen!

Nu är jag åter hemma från den underbara resan till Madeira! Det har varit rikigt avkopplande och världens finaste miljö! Hotellet var inget att klaga på - den va riktigt super liksom övriga resan! Lägger in någon bild för er att se :)


Men nu tillbaka till vardagen och till verkligheten! Har haft dåligt samvete över bloggen då jag inte skrivit eller lagt ner någon som helst tid på 3 veckor nu - måste komma igång igen så imorgon ska jag laga till något gott och dela med mig av receptet till er läsare!

Till dess får ni sakna mig ett dygn till! ;)

Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se