onsdag 31 december 2008

Sorry peeps!

Blev ingen uppdatering som jag lovade igår...förlåt! Kom hem rätt så sent från jobbet och var totalt utmattad från topp till tå!

Men är hemma i Uppsala för tillfället nu - väntar in vänner som ska komma hit snart! Passar på att skriva mitt sista inlägg för året - även om de flesta av er inte läser detta förrän nästa år! =)

Nu ska jag goosa med syrrans 3 söner - börjar med Kian! Ses nästa år gott folk - GOTT NYTT ÅR SÅ LÄNGE!!!

måndag 29 december 2008

God jul i efterskott..!

Har inte uppdaterat bloggen senaste dagarna - har haft mycket i luften: jobb, sjuka, jobb, plus massa massa annat! Nu ska jag vila lite sedan dagens arbete..men det kommer bli uppdatering imorgon...I PROMISE!

Men god jul i efterskott...och gott nytt år! =)

söndag 21 december 2008

Recept 56. Chili con carne!

Imorgon ska jag äta chili con carne till lunch, gör det ni med - det är snabbt, billigt och gott! Får bli en paketerad matlåda till jobbet..! Här har ni receptet! Enjoy!

Du behöver:
1 msk olja
1 gul lök
400 g köttfärs
1 burk kidneybönor
2 st chili
2 msk tomatpuré
5 dl krossade tomater
salt och peppar
persilja

Jag vägrar äta kött som steks efter löken...så börja gärna med att steka köttfärsen först, i ca en msk olja! Därefter finhackar du löken och chilin - blanda ner i köttfärsen och stek alltsammans väl!

Rör ner hälften av tomatpurén, så smakerna blandar sig ordentligt. Efter en stunds puttrande tillsätter du kidneybönorna samt resten av tomatpurén! Salta och peppra efter smak tills du känner dig nöjd, gärna även med cayennepeppar eller tabasco för extra sting! Sist men inte minst piffar du till det hela med finhackad persilja - Lätt som en plätt eller hur?!

Servera med tortillabröd till eller annan form av bröd du gillar...yummy!

...Laga den med kääärlek!

(bild kommer upp senare).

20 000 kr in my pocket!!!

Halloj gott folk!

Med risk för att låta aningen fööör självsäker vågar jag säga att jag förstår att ni saknat mig - för jag har saknat bloggen kan jag lugnt säga! =)

Idag har varit en bra dag på jobbet - tiden flög iväg som vinden! Därefter tog jag en liten shoppingrunda med en vän som vi sedan avslutade med en god måltid i köpcentrat! Då kroppen lättat lite på vikt i och med operationen - slog jag och min vän vad om något STORT, REJÄLT, GIGANTISKT! Jaa, ni förstår!

Jag lovade även att bekräfta här på bloggen så alla kan ha koll på mig (i min omgivning), att hädanefter - och 6 månader framåt SKALL JAG EJ FALLA FÖR SÖTMANS FRESTELSER!! ..Ska inte äta sötsaker på 6 månader med andra ord..klarar jag detta (Med 100% ärlighet såklart) - så ska jag få 20 000 kr som belöning!!! ...med andra ord 3333 kr i månaden under 6 månaders tid! ;) Har redan prickat in datumet för min väns utbetalning den 21:a maj 2009! =) ...Lyckas jag inte stå fast vid mitt ord - får min vän pengarna istället! ...men det händer inte, det vet vi alla! =P

Men jag ska inte skada er läsare med detta - ska självklart baka och trixa olika recept i vanlig form, dock undvika att äta sådant jag bakar själv!

...deal??! ;)

lördag 20 december 2008

Good news!

Gott folk - goda nyheter! För er som undrar iallafall - Jag mår braaa! Yeaaay! =)

Jobbade idag och igår - igår gick det knaprigt men idag har jag varit i full fart med jobb, Ikea, tupplur m.m! Känns skönt - har saknat min vardag, däribland även bloggen såklart! =)

Snart är det julafton - det firar vi med något gott recept imorn!

Adjökens så lääänge! ;)

måndag 15 december 2008

Research!

Kära läsare - varför är ni så snååla med kommentarerna?! :p

Jag har nu underhållit många av er med denna blogg sedan mars månad...tänkte be om lite credit tillbaka! :)

Syrran satte upp en liten kontroll-grejs på sin blogg http://mom-and-the-city.blogspot.com/ och jag snodde den i min tur till min egen!

Det är lätt - svara bara! :)

1. Hur gammal är du?
2. Är du tjej/kille?
3. Var bor du? (Stad och land)
4. Hur hittade du min blogg?
5. Hur ofta läser du min blogg?
6. Hur länge har du läst min blogg?
7. Har du en egen blogg?
8. Vad är det bästa med min blogg?
9. Vad är det sämsta med min blogg?
10. Har du mig på bloggkoll?


Tänk på att jag ska opereras imorn IGEN - så det är synd om mig! =P

Dom är bara föööör Sööööta!

Syrrans tre små änglar - från Luciatåget på dagis! Är dom inte underbara??? Man vill bara äta upp dom - mina älsklingar!

söndag 14 december 2008

I´m sorry!

Förlåååt kära läsare - kunde ej stå vid mitt ord om morotsbrödet idag! Har haft en dag med tusen sysslor - trots min stela rygg (söndertjatat I know - men det är synd om mig)!

Började dagen med en Kib plingandes på dörren! Färdig med mopp och Ajax i hand började hon moppa mitt golv medan jag försökte kliva ur sängen - jag hade ont faktist!

Som nyinflyttad i den nya lyan var kylskåpet självklart tomt! Så vi tog en liten promenad till centrum för att handla frukost - hade såklart min assisten Kib bärandes på korgen som jag fyllde på vartefter med godheter - Jaaa hon är underbar! När vi kom hem var klockan redan 15 och den så kallade frukosten blev snarare lunch!

Efter lunchen var vi mätta och belåtna - så efter en stunds vila nappade jag upp en ny vän för att gå och städa den gamla lyan som jag flyttat ut ur! Instruerade snarare denne vän att städa...då jag inte kunde göra mycket nytta med skadad rygg! :) Men jag är älskad - så ingen tar illa upp för det!

Så småningom började magen kräva sitt - och idag blev det Lewinskys underbara kycklingsallad med Ceasardressing....mmm...yummy! (Kan recepta er någon dag)!

Efter maten kom jag hem och gästades av Kib och Gul igen (folk måste se mig flera ggr/dag), vi kollade på Gul´s bröllops-dvd från oktober som hon fick ut idag! Efter 4 timmars skratt och te och pepparkakor ligger jag nu i min säng för att nattas! Postade iväg tjejerna för 40 min sedan...nu ska jag sova och imorn ska jag jobba! ...fyy vad orättvist!

P.S: Trots att jag inhandlade alla ingredienserna för Morotsbrödet så fick jag ingen tid över för baket som ni märker...hoppas ursäkten godtas även om det var en lååååång sådan! :)

Jag och älsklingarna på Gul´s bröllop 17 oktober! =)

lördag 13 december 2008

Morot och saffransbröd!

Imorgon skall bakas morot och saffransbröd - inte jag som ska knåda, som tur finns maskin! :)
Håll utkik efter receptet - smakar super!

Nu är det dags för mig att sova för 4:e gången idag - Natti natt! :)

Konstverk by Moi!

Det är mysigt med jul...men jag saknar juli! Vill ha sommar nu nu nu!
Lekte fotograf lite i somras när jag var på Madeira, så här får ni ta del av lite blommor som jag fotade!


Onödigt inlägg jag vet haha...men vad tycks?! :)

fredag 12 december 2008

Sjukligheter!

Hej hopp bloggen!

Ligger i sängen nu och dricker mjölk med kanel i...smakar gott faktist! Problemet är bara att kanelen flyter upp på toppen så jag får blanda ner den med en sked innan varje klunk...men vad gör man?! I vanliga fall brukar jag mixa ett äpple, kanel och 2,5 dl mjölk! Det blir en slags äppel-milkshake...prova, det smakar suuuper nu i juletiiid! :)

Ryggen värker som bara den...och jag ligger stel som en stock under hela dagarna! Syrran fick ta på mig strumporna i morse *hihi* ...men jag är en sjukling och då är sånt okey!

Hur som haver, jag glömde bort att nämna för er att jag flyttat en gata bort - det positiva med det hela: Har ett stort och underbart kök - här ska bloggas bloggas bloggas mycket för er del! Ska fota och lägga in bilder på köket här på bloggen - så ni får se var alla verk skapas - när jag kryat på mig lite såklart!

Nämnde jag förresten att jag har ännu en operation kommande tisdag - aa det gjorde jag, men det är synd om mig så ni får bli påminda om det så ofta det går! :( ...nästan! En fördel är att jag redan gått ner något kilo...det är det som håller humöret och kraften uppe!

Beach 2009 - here i come! haha...redo ett år i förväg liksom...men ni förstår! :)

Nu ska jag blanda ner kanelen och ta en klunk mjölk igen...ses!

torsdag 11 december 2008

Värker från topp till tå!

Aj aj ajj ajjj! Har ont ont ont i hela ryggen och resten av kroppen på köpet!

Opererade ryggen i förrigår pga 2 knölar som kunde utvecklas illa - fick bort den ena och den andra står på tur inför kommande tisdag!

Hur som haver så fick jag mycket lugnande och har i princip sovit bort de senaste 48 timmarna...känner mig bortdomnad i hela kroppen!

För er läsares del innebär detta tyvärr ingen uppdatering av bloggen på någon dag...åtminstone fram till dess jag klarar av att sitta upp och inte ligga ned som jag gör nu!

Sköt om er och sakna mig så länge - kram på er alla!

:(

måndag 8 december 2008

Vill ha!

Som många av mina nära och kära vet - så Älskar jag te!
Det finns inget bättre än en kopp te, filt och levande ljus! Låter som en riktig "Geek-moment" nu - jag vet, men det är verkligen det mysigaste som finns!

Något som jag undrar dock är varför inte tekniken för te-kokning kommit till Sverige ännu? Dricker man inte te i detta land? Skumt...!

I mina hemtrakter dricker man te till allt och alltid! Frukost, lunch, middag, varm dag, kall dag - alla dagar! Det bästa är att dricka te i 40 graders hetta som det brukar vara därborta - och i speciella tunna turkiska teglas (krävs lite träning för att dricka ur)! Vi brukar säga att varm te tar ut ångan ur kroppen! Vet inte riktigt om det stämmer - men det brukar kännas bra och lugnande iallafall =)

Det bästa sättet att koka te enligt mig - är det klassiska turkiska viset! Det behövs en kittel med 2 tillhörande delar. I den övre (mindre kitteln) kokar man vatten och te! I den undre kitteln (den större) kokar man hederligt vatten! När du häller upp i koppen/glaset så börjar du med teblandningen i den övre kitteln - beroende på hur ljus eller mörk te du gillar, sedan toppar du på med det kokta vattnet! Klart!

Just nu står denna smarta skönhet som är en elektronisk tekokare som nummer Ett på min "Kommer-att-äga-inom-kort" lista! Den är hur vanlig som helst i Turkiet så varför inte här också? - It´s all about Tea-fashion babes! ;)

torsdag 4 december 2008

Recept 55. Mjuk Pepparkaka

Visst har vi väl alla hört att Pepparkakor gör barn snälla?! Men vet vi egentligen vad som menas med denna koppling? För man kan väl lika väl bli snäll av att knapra på morötter...eller? =)
Nää...riktigt så är det ju inte - för pepparkakan har faktist en sann historia bakom sig! Kryddorna i pepparkakor har en välgörande effekt i magen. Om magen är glad blir du glad - och snäll! Så ät mycket pepparkakor helt enkelt! Här har ni mitt tips på en mjuk sådan! =)

Du behöver
200 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 påse pepparkaksdryddor (säljs i färdigblandad förpackning)

Vispa äggen - därefter tillsätter du sockret under omrörning i äggsmeten - tills det blir vitt och pösigt! Tillsätt gräddfil och smält smör i äggsmeten -rör om rejält!
Jag gillar att sikta torringredienserna - då blir det finare och mjukare kaka! När du siktat torringredienserna så rör du ner det under ständig omrörning i äggsmeten!

Ta fram en fin lagom stor form - som du smörjer och siktar med ströbröd över! Grädda i ugnen i 175 grader i ca 50-55 min! Känn efter med en liten tandsticka när du tror att kakan är klar (men öppna inte ugnen i onödan - risken är att det pyser ut luft och du får en platt pepparkaka)!

Grattis du är nu klar med ditt verk! Toppa gärna kakan med florsocker (Tips: Klipp ut en stjärna som du sedan använder som siluett när du strör över florsockret)!

Servera med glögg eller klassisk te - Njut!

...Laga den med kääärlek!

PS: Bild laddas upp senare...måste baka först! =)

Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se