Den här soppan är en klassisk turkisk soppa som min mamma brukar laga. Man kan aldrig äta för mycket av den - och har man gjort det så finns det alltid plats för meeera! Ni kommer förstå vad jag menar när ni provat den :)
Du behöver:
1 ägg
1 liter yoghurt (ett paket)
1,5 dl dinkelris (eller vanlig)
1 liter vatten
1 liter yoghurt (ett paket)
1,5 dl dinkelris (eller vanlig)
1 liter vatten
3 msk margarin/olja
kryddor - mynta, chilipeppar och salt
kryddor - mynta, chilipeppar och salt
Vispa ägget i en kastrull och tillsätt därefter yoghurt, vatten och riset. Låt koka i ca 15-20 min, tills riset är färdigt. Stek därefter kryddorna (efter smak) i smöret i en stekpanna - häll in i kastrullen med soppan och rör om. Servera i en fin skål och dekorera med lite mynta över soppan.
Soppan är nu officiellt klar att njutas av....enjoy!
...Laga den med kääärlek.
5 kommentarer:
mums vad god soppan ser ut...har du provat med dinkelris??Det är nästan godare än vanlig ris :)
Vad spännande det här låter...men skär sig inte yoghurten när den kokar?
Man måste hela tiden vispa och röra om för att inte yoghurten skäras - sen tror jag ägget ger lite effekt också :)
ska skäras menar jag
Skicka en kommentar