Denna kaka är en traditionell dessert från hemlandet! En av mina absoulta favoriter. Mäktig men rejält god!
Du behöver:
Smet:
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl matolja
1,5 dl yoghurt
2 tsk bakpulver
2 tsk vanilj
5 dl mannagryn
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt därefter matoljan samt yoghurten - vispa! Rör även ner de torra ingredienserna och blanda till en fin smet. Grädda mitt i ugnen i en platt form på 200 grader tills kakan fått en gyllenbrun färg.
Sockerlag:
4 dl socker
6 dl vatten
saften av 1/2 citron
Koka alla ingredienserna för sockerlaget - tills du fått en något "hårdare" vätska (ca 15-20 min).
Låt sockerlaget svalna i ca 10 min - låt även kakan svalna och bli kall!
När kakan svalnat och sockerlaget vilat i 10 min häller du allt sockerlag över kakan - kakan suger på så sätt upp all nödvändig vätska - garnera med kokos! Låt kakan svalna helt (helst till nästa dag för godast resultat) och skär sedan upp i önskade bitar.
...Laga den med kääärlek!
torsdag 10 april 2008
Recept 21. Mannagrynskaka!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Hej!
En kurd här som har letat efter detta recept. Tack!
hehe,
vad kul att jag kunde vara till nytta och hjälp genom min blogg :)
Hoppas det smakar!
Turkiskt delikatess?
japp turkish delight! ;)
Skicka en kommentar