lördag 5 april 2008

Recept 16. Fetaost-piroger!

Bakade fetaost-piroger igår. Det blev ca 20 st i miniformat! Supergott med te! En turkisk klassiker till frukostbordet faktist.

Du behöver:

Till degen:
50 g smör
1/2 dl matolja (olivolja)
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning:
1 pkt fetaost (ca 100 g tror jag det brukar vara) knippe persilja

Knåda ihop alla ingrediensera för degen och arbeta ihop till en fin deg.
När degen är färdig lägger du den åt sidan och förbereder fyllningen.
Mosa ihop osten och finhacka persiljan - rör ihop!

Rulla nu degen i små bollar där du gör ett hål i mitten och fyller med ostfyllningen - vik ihop och forma som små halvmånar! Pensla med ägg (och strö alt över med vallmofrön). Lägg dina små verk på en plåt med smörpapper, grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min - Klart!

Servering sker bäst dagen efter men det går lika väl att äta de varma! Servera med te och njuuut!

...Laga den med kääärlek!

5 kommentarer:

ELL sa...

Kan jag välja annat än persilja - jag är rädd att den fastnar mellan tänderna?!

Bara en liten pärla sa...

hahahahahah du e bara för grym! Om du inte e medelålderskvinna från mellanöstern har du absolut inget att oroa dig för! haha

ELL sa...

Jag har ju förstås tandtråd naturell väldigt lättillgängligt!

Anonym sa...

Ska smöret vara smält? Kan man inte använda margarin istället?

Anonym sa...

fett goda.. haha.. lovem.