måndag 14 april 2008

Recept 25. Mandelkaka med kiwi!

En alldeles underbar kaka påhittad av mig själv såklart! :)
Något lättare - men ändå mäktig - men du gillar den nog!

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
1 krm salt

1 dl mjölk
75 g smör

0,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
2 dl mandel (malen i mixer)
lite ströbröd


Garnering:
2 dl grädde
2-3 kiwi

Vispa ägg och socker poröst! Tillsätt 1 krm salt, mjölk, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao samt smör! Vispa alltsammans och tillsätt slutligen mandeln! Grädda i ugnen i en ströbröad form på 175 grader i ca 30-35 min - klart!

När kakan svalnat breder du över med vispgrädde samt skivade kiwi på!

PS: Bild laddas upp senare - när jag återfått min kamera!

...Laga den med kääärlek!

7 kommentarer:

ELL sa...

Låter gott med mandelkakan!

Nu till ämnet: jag provade att göra youghurt enligt ditt recept - men det bidde bara en kastrull med mjölk! Mina frågor: vad menar du med 2 paket röd mjölk? Min tolkning var två liter. Vilken youghurt ska man ta, jag prövade med laktosfri och det gick alltså inte, om det nu var det det berodde på??? Jag blev såååå besviken, hade ställt in mig på att få god youghurt till frukost!

Anonym sa...

Man ska först koka mjölk paket.. Röd paket två st. För att göra den smarigare kan du lägga inm 2 dl matlaggninsgräde det blir mer krämig då.
Efter att det har kokat ska du lägga den på ett svalt ställe. När det har blivit rumpstempratur ska du lägga i ett glas naturell youghurt.
Sen ska du täcka över med en duk och låta det stå i några timmar, helst hela natten så gör det mot kvällen nästa gång. På morgonen ska det ha blivt klart. Sen är det bara lägga det i kylskåpet. !


smarit gott o smarit lätt !

ELL sa...

Precis så gjorde jag - vad kan ha blivit fel??? Får prova med vanlig youghurt,
Suck.

Anonym sa...

Det kanske inte gick pga. att det var laktosfri ?

Vet ej... men prova. Lycka till !

Skriv på min blogg istället /(tar sonis läsare...som hon gör med mina :P heheheh )

Bara en liten pärla sa...

Halloj!

Läste igenom konversationen - min gissning är den laktosfria mjölken. Röd mjölk är vad jag brukar göra med och då funkar det - så prova med röd mjölk så får vi se om det går bättre denna gång :)

Berätta gärna hur det gått om du provar igen - ska försöka göra me laktosfri mjölk och se vad felet kan bero på - håller dig uppdaterad så fort jag hunnit göra det! ;)

BerriPerri: Sluta ragga läsare på min blogg! haha

ELL sa...

Jaha, det är så ni gör- snor läsare av varandra!

Det var inte mjölken som var laktosfri, det var youghurten, men det kanske är den viktiga biten?! Vilken youghurt använder ni? Fettprocent, menar jag då.

Bara en liten pärla sa...

Vanlig naturell yoghurt.
Beroende på yoghurt så får man ju olika surhet osv, det är ju syrorna som bildar koncistensen "yoghurt" - så det kan ha varit den laktosfria yoghurten som resulterade.