Här är resultatet av mitt underbara verk! Det blev en smulpaj med frysta hallon och säsongens fukt - persika!
Du behöver:
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
75 g smör/margarin
Fruktblandning:
4 persikor
2 dl hallon
2 dl hallon
3 msk socker
1/2 tsk ingefära (krydda)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kanel
Börja med frukten - man vill ju ha smaker som smälter in!
Skala persikorna och skiva därefter dem i tunnare klyftor. Ta fram en fryspåse och häll i persikobitarna tillsammans med de frysta hallonen! Blanda även i 3 msk socker, ingefära samt kanel! Knyt ihop påsen och skaka väl tills allting är jämnt blandat - låt sedan påsen stå på diskbänken eller något så smakerna smälter ihop under tiden som du arbetar ihop smuldegen med de ovanstående ingredienserna!
När du har även smuldegen klar - smular du ner hälften i botten på en pajform och gräddar i ugnen i ca 8 min på 225 grader!
När detta är färdigt tar du ut formen och tillsätter fruktblandningen (tillsammans med all vätska som uppkommit i påsen) och jämnar ut fint över de gräddade pajsmulorna! Sist men inte minst - häller du över resten av smuldegen över fruktblandningen i formen - grädda i ugnen på samma värme i ca 15 min (tills du får en brun färg över pajen)!
- Klar att njutas med vaniljsås!
...Laga den med kääärlek!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar