måndag 3 november 2008

Recept 52. Is-choklad!

Som kompensation för den långa vilan bjuder jag idag på något sött till mina kära läsare! Ischoklad är vad som står på dagens meny! Kommer att laga ett 50 tal inför min kommande födelsedag om någon vecka - man kan ju frysa in! ;)

Du behöver:
200 g choklad (hels mörk 70%)
100 g smör
1 st ägg
(ca 50 st mini-metall formar)

Vi gillar att förbereda för att inte komplicera i efterhand - därför är en god idé att sprida metallformarna på en bricka eller liknande!
Därefter börjar det roliga - bryt chokladen i mindre bitar och skär även smöret i små tärningar! Här skall ångkokas så lägg ner smöret och chokladen i en liten bunke (alt djup tallrik)! Du behöver även en kastrull som du fyller med varmt vatten (att koka)! När vattnet är varmt lägger du bunken (tallriken) med choklad och smöret att flyta ovanför det varma vattnet (skydda från att vatten sipprar in)! Rör om till chokladen och smöret smält in i varann - rör ständigt om!

Därefter tar du bort chokladen från vattenbadet - och tar fram en ny bunke att vispa ett ägg i - vispa vispa vispa äggen poröst och blanda slutligen ned chokladen! Rör och blanda ihop till en jämn smet och fördela därefter i metallformarna. Sist men inte minst kan du lämna de fyllda formarna att stelna på brickan i kylen eller ute på balkongen - till du fått de kylda och stela!

Piece of cake - eller hur! Du förvarar de goda bitarna bäst genom att ha smörpapper mellan lagren i en matlåda när de väl är klara - med locket på såklart!

Lycka till gott folk!

...Laga den med kääärlek!

(Ps: Bild laddas upp senare)

Inga kommentarer: