måndag 17 november 2008

Recept 53. Korv-stroganoff!

Imorgon står Korvstroganoff på menyn - fult namn på maträtt insåg jag nu! Men tur att smaken är god! För att göra den lite unik i sitt slag ska jag tillsätta lite annat gott och smått i grytan! Nu kan ni åtminstone inhandla ingredienserna som saknas i skafferiet till imorn! Enjoy! =)


Du behöver:
4-5 kryddkorvar (eller falukorv, kycklingkorv)
1 gul lök
1 msk olivolja

1 dl frysta ärtor
1 paprika
1 burk champinjoner
2 msk tomatpuré (eller ketchup + chilikrydda)
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
0,5 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svart eller vitpeppar

hackad persilja

Tillbehör:
Klassisk ris!

Börja som alltid med basen - koka riset!
Sedan skär du korvarna i lagom längder, en sorts stavar med andra ord!
Därefter skalar och hackar du löken (själv föredrar jag löken i grövre bitar). Värm oljan i en panna och stek korvarna samt löken tills de ser lagom ut. Blanda så småningom även i ärtorna, champinjonerna samt paprikan.
Tillsätt därefter tomatpurén (ketchup går också lika bra + chilikrydda) samt vetemjöl - rör om till en bra såsbas.
Var beredd med grädden - rör om alltsammans och koka i ca 5 min.
Rör ner mjölken samt önskade kryddor (smaka av), strö även över persiljan och låt stroganoffen blanda sina smaker under lock i ett par minuter innan servering!

Ps: En nypa socker framhäver godare smak!

Servera sedan ditt mästerverk med klassisk ris och njut av en lyckad måltid!

...Laga den med kääärlek!

Lägger upp bild åt er imorn när rätten är tillagad!

Inga kommentarer: