Du behöver:
1 litet paket fetaost
1 lök
knippe persilja
chilikrydda
(solrosfrön, olja)
filodeg (ej smördeg)!
Börja med att smula ned fetaosten i en bunke, hacka därefter löken samt persiljan i pyttebitar! Rör om alltsammans och tillsätt chilikrydda efter smak! (Några droppar olja fyller ut smaken mera). Jag tillsatte även solrosfrön i min fyllning - I like it better that way!
Filodeg brukar vara ganska stora i formen (om du inte köpt de trekantiga) därför kan du dela in den utkavlade degen i 3 längder. Fyll med fetaoströran i nedersta kanten av degen och rulla!
Pensla dina verk med en äggula, grädda i ugnen på 175 grader. När pirogerna fått en fin gyllenbrun färg är de klara!
Ät medan de är varma och njut med en kopp te till!
...Laga den med kääärlek!
6 kommentarer:
Detta lät ju jätte smarrigt!
Ha en finfin helg! :)
Hej. Det är riktigt gott med Cigara börek, tror det stavas så i Turkiet, där jag tillbringat stor del av vintrarna i 6 år nu. Har tyvärr inte lyckats lära mig turkiska än.. Men jag kan handla på marknaden utan problem. Lagar mycket gott när vi är där ;) Ha det bra./ Birgitta
Låter mycket gott!
maste kolla:)
Ska nog testa dessa nästa gång jag gör piroger, som omväxling!
Ska nog testa dessa nästa gång jag gör piroger, som omväxling!
Skicka en kommentar