torsdag 13 mars 2008

Recept 4. Varm ruccolasallad

Det här receptet är omtyckt av många. Den är fräch, mättande och samtidigt hälsosam. Vad kan man mer begära?

Du behöver:
2 kycklingfiléer
pasta (valfri mängd)
1 burk champinjoner
Ruccola
Färska champinjoner
Soltorkade tomater
Valnötter

Dressing:

2-3 dl Turkisk yoghurt
1 Klyfta vitlök
1 Avokado (eller Mango)

Salladskrydda
Grillkrydda


Tillagning:
Börja med att koka pastan. Under tiden som pastan kokar tärnar och steker du kycklingfiléerna i olja, krydda med salladskrydda och grillkrydda. När kycklingen är färdig rör du även ner och steker champinjonerna på burk. Slutligen tillsätter du även pastan och extra olja i kycklingpannan och steker alltsammans (se till att behålla värmen).

Hacka de soltorkade tomaterna i mini-bitar och rör ner i en stor skål tillsammans med ruccolan och de skivade gurkbitarna. Blanda även i de färska champinjonerna som du delat i grövre bitar.

Dressingen:
Pressa vitlöken och tillsätt kryddan, pressa i ett par droppar citron och ringla även över lite olja, rör om till en kladdig gegga. Mosa ner avokadon (alt mangon - men skippa isåfall vitlöken) och rör ihop till en krämig konsistens. Rör nu ner turkisk yoghurt, en klick i tagen, samtidigt som du rör om för att få en jämn och krämig dressing.

Servering:
Häll nu över pasta och kycklingröran (medan den ännu är varm) över grönsakerna, blanda blanda blanda, och lägg sedan upp portioner med en klick dressing mitt på tallriken. Gotti gotti!

Och duu....Salladen smakar lika gott när den kallnat!

Ps. Betygsätt gärna denna rätt om/när du provat den.

...Laga den med kääärlek!

Notis: BILD LADDAS UPP SENARE

2 kommentarer:

Anonym sa...

japp, dett är nog en av mina favvosar! men en viss snålis bjuder aldrig på sån mat längre, så de blir mkt korv med mos nu./A

Bara en liten pärla sa...

haha vadå korv me mos du menar snarare röd soppa! plus ida lagade ja jättegod ravioli med carbonarasås....smakade yummy! :)

Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se