tisdag 25 mars 2008

Recept 9. Champinjon-Crêpes

Här är ett supergott recept på en variant av min favoriträtt pannkaka - Crêpes! Den är mer matig och gillas oftast av både stora som små - så laga på och njuuut!

Du behöver: (för ca 8-10 st)

Smet:
2 dl mjöl
1 msk socker
1 tsk salt
3 ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör


Fyllning:
1 konservburk champinjoner
1 lök

2 msk smör
2 dl grädde
1 msk olja
1 dl riven ost
salt & peppar


Vispa ägg och mjölk. Tillsätt de torra ingredienserna (mjöl, socker, salt - sikta dessa i en sil för bästa resultat, du slipper klumpar). Smält smöret och tillsätt även den i smeten. Låt smeten stå i ca 30 min innan du steker dem.Under tiden kan du bereda fyllningen.

Hacka och stek löken och champinjonerna i lite olja. Tillsätt 1 msk vetemjöl som bas till fyllningen och fyll sedan upp med grädden till en tjockare sås. Tillsätt salt och peppar efter smak och tycke.

Nu har du både smet och fyllning färdigredd och det har blivit dags för stekning! Sätt plattan på hög värme och tillsätt lite olja i en panna att steka smeten i (de ska vara väldigt tunna - som pannkaka eller tunnare om så går).

När "pannkakorna" stekts färdigt fyller du dem med champinjonfyllningen. Lägg dem på smörad plåt (eller smörpapper) och häll den rivna osten över. Grädda i ugnen på 200 grader - de är färdiga när osten smält!

Servera med en enkel grönsallad och njut av din måltid! :)

...Laga den med kääärlek!

Inga kommentarer: