söndag 23 mars 2008

Recept 8. Cocos-kladdkaka

Här är ett jättegott recept på kladdkaka! Lite annorlunda med cocosen i samt med smält After eight choklad som glacering - smakar dunder! Prova själv.

Du behöver:
2 ägg
3 dl socker

125 g margarin
1 dl cocos
1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Glacering:
10-15 skivor After eight choklad (eller annan choklad som du gillar - ex marabou daim)

Vispa äggen och sockret poröst (ju mer du vispar desto mindre "äggsmak" i kakan - så vispa rejält!)
Tillsätt nu det smälta margarinet i äggsmeten och rör om samtidigt som du tillsätter cocosen vartefter du blandar.
Sikta vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao (sikta gör du med en sil, direkt i ett tomt kärl. Viktigt att sikta för att få en jämnare och finare kaka).

Lägg i ugnen i ca 25 min.
När kakan är klar smälter du after eight chokladen i micron - på max värme i ca 20-30 sek (inte för länge då blir den stel) Glacera därefter den varma kakan med den smälta chokladen!

Servering:
Skär upp i fina bitar (kakan är rätt så mäktig så mindre skivor är bäst). Servera med vaniljglass eller grädde samt med hallon till. Klassiker som älskas av alla - det lovar jag!

Laga den med kärlek!

2 kommentarer:

söt älskaren sa...

mmmmm... smarigt det ser ut!

makbule sa...

hhhmmmmm, måste du ha goda bilder på det bakar??? e såå sugen...