måndag 11 augusti 2008

Recept 47. Spaghetti med köttfärssås!

Idag ska ni få recept på klassisk spaghetti och köttfärssås! Man kan aldrig få nog av denna klassiker - antar att det är något av allas favoriträtter - Stor som liten! Du behöver:
2 st gul lök
400 gram köttfärs
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 msk olja

2 tärningar köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyfta(or)
2 st lagerblad
1 tsk oregano
300 gram spaghetti
salt och svartpeppar

Börja som alltid med att koka pastan - lika bra att få det tråkiga undanstökat eller hur?!
Nu till det roliga pillet - börja med att steka köttfärsen i en panna under tiden som du skalar och hackar löken! När köttfärsen känns färdig tillsätter du löken samt 2 msk olja - stek väl!

Sedan tillsätter du tomatpurén, köttbuljongen, vatten, vitlöken samt lagerbladen! Krydda även med alla kryddor och tillsätt sådant som du önskar extra! (Champinjoner kanske...?)

Låt såsen småputtra under lock i ca 10 min - servera sedan med spaghettin till! (Riv eventuellt över pestoost över köttfärssåsen för extra smak...du lär inte ångra dig!) Själv körde jag med hackad persilja och oliver som piff!

...Laga den med kääärlek!

4 kommentarer:

ELL sa...

Välkommen hem! Jag har också funderat ett par gånger på att åka till Madeira. Låter så vackert. Nu får du hålla bloggen igång, många vill ha dina recept!

Bara en liten pärla sa...

Halloj!

Du borde verkligen åka dit om du har funderat på det - du lär inte ångra dig! Finns så mkt att göra där - för min del var höjdpunkten båtutflykt där vi fick syn på valar och delfiner...sedan snorkling i klarblått vatten alldeles intill europas högsta klipphöjd! Ett annat plus var växterna av alla olika sorter överallt på ön! Finns sååå mkt mer att nämna.. :)

Angående recepten - vad kul att många vill ha mina tips! Ska försöka hålla igång så gott jag kan! Får bara idétorka ibland på vad jag ska tipsa om :) Nåja det kommer väl så småningom!

Ha det gott //S

ELL sa...

Valar - det avgör saken! Det har jag ju aldrig sett. Sen kan man visst ta långa promenader på levaderna, det gamla bevattningssystemet eller vad det nu var? Var det inte kallt i vattnet?

Bara en liten pärla sa...

aaa levadorna e oxå en av många saker man kan göra - dock hann vi inte med det! :) Vi spenderade alldeles för mycket tid i hotellet som vi bodde på...underbart! Det vart mycket poolbad men när vi snorklade i havet var det lite kallt till en början men sedan var man som fisken i vattnet! :)

Ska till egypten om 2 veckor oxå...har nu köpt snorkelutrustning o allt för resan :) Får se vad man jagar för fiskar där!

Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se