onsdag 13 augusti 2008

Recept 48. Morotsmarmelad!

Var hemma hos min allra bästa vän och fick smaka något gudomligt! Det blev en riktig halleluja-moment med en bit rostad bröd, en klick smör och denna fantastiska sak till marmelad på! Var bara tvungen att tipsa er om det - japp, det är Morotmarmelad jag talar om! Ett ytterligare plus är hur enkel den är att tillaga!

Du behöver:
300g morötter
1,5-2 dl vatten
3 dl socker

2 msk kanel
1 citron
(ev 1/2 msk bikarbonat för koncervering)

Börja med att skala och riva morötterna som du sedan kokar i ca 5 min och därefter silar! (Obs! Se dock till att spara 1,5 dl av det bortsilade vattnet inför nästa steg)!

Ta nu de rivna kokta morötterna samt 1,5 dl bortsilat vatten som du sparade och rör ner det i en liten kastrull tillsammans med 3 dl socker samt 2 msk kanel och riven citronskal! Pressa även över en gnutta citron över sylten! Blanda blanda blanda och låt puttra i låg värme i ca 10-15 min (i annat fall tills du är nöjd med koncistensen)! Detta var allt - du är nu klar med ditt verk - sylten bör dock njutas tidigast nästa dag!

Ditt nästa uppdrag är att vräka i dig till frukost!

Tips: Tillsätt en halv tesked bikarbonat som koncerveringsmedel för att bevara sylten bättre!

...Laga den med kääärlek!

2 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Det låter skit gott och säkert lagat med kärlek som alltid ha det så bra mvh Daniel

Daniel Roos sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.