fredag 13 februari 2009

Recept 61. Äggsallad!

Åt detta till middag igår! En klassiker som passar bäst under sommarn men lika väl en sen middag när man just kommit hem från jobbet! Snabbt, mättande och enkelt!

Du behöver:
5 ägg

5 potatisar
knippe persilja
2 rödlök
1 citron
salladskrydda
cayennepeppar
svartpeppar
salt
olivolja

Koka äggen och potatisen! Under tiden som dessa kokar kan du utnyttja tiden till att hacka persiljan samt skiva rödlöken i tunna skivor.

När potatisen och äggen kokat färdigt skalar du dem och låter de svalna (under kallt vatten) - sedan tärnar du dem och blandar ner tillsammans med löken och persiljan. Krydda därefter med de ovannämnda kryddorna (eller andra som du gillar), ringla därefter med lite olivolja och citron på! Blanda alltsammans väl - ät med tunnbröd eller knäcketbröd till och njuut av att du varit nyttig!
...Laga den med kääärlek!!!

Inga kommentarer: