Kära läsare, har inte glömt att uppdatera er med nytt recept för dagen! :)
Tänkte tipsa er om en sorts pizza från hemlandet...pizza me köttfärs kan man säga, men har det egentliga namnet "Lahmacun". Det godaste är att äta dessa "pizzor" med rödlökssallad och persilja samt en rejäl kläm med citron i! ...mumms...vattnas i munnen nu!Du behöver
(Till degen):
6-8 dl ljummen vatten
1 jäst
8-10 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl som jag brukar göra)
2 tsk salt
1 dl matolja
Fyllning:
400 g köttfärs
1 dl tomatpuré
2-3 tsk salt peppar
1 gul lök
2 medelstora skalade och urkärnade tomater
1-2 små starka chilifrukter
4 medelstora klyftor vitlök
3-4 dl hackad bladpersilja
1 dl matolja
Arbeta ihop degingredienserna till en fin deg som du sedan låter jäsa under duk i ca 30 min!
Som steg tre i processen, kavlar du ut den jästa degen, lägger den på en plåt och plattar sedan på med köttfärsblandningen på degen! när du fått tillräckligt fullt på plåten gräddar du dem i ugnen och inväntar färdig mat!

Löksallad:
Skiva rödlök i pyttesmala ringar, blanda i finhackad persilja! Pressa rejält med citron och krydda med salt och sumak (sumak: Krydda som säljs i alla invandraraffärer...smakar lite surt, är röd till färgen)! :)
Ett annat tips är att dricka "Dough" till lahmacun! Detta är ca 1 dl yoghurt rörd med 2 dl vatten samt lite salt efter smak - smakar super för oss som är vana! :D
Fyll nu din lahmacun me salladen, rulla ihop och njuuuut!
...Laga den med kääärlek!!!
8 kommentarer:
åhh vad jag blir sugen på lahmacun nu/kib
Ohh kan vi inte göra om de? pleaseee, blir så sugen nu:)/gul
Vad kul att du lägger upp recept på Lahmagun! Tycker om din blogg och maträtterna i den.
oj vad gott det ser ut ska prova,vilken snygging du är blev lite in love puss o kram
Hehe tack käraste anonym :)
Hej, jag undrar om det är du som tagit bilden på Lahmacun?? Skulle jag kunna få använda den bilden i ett skolarbete??
MvH André
Hej andre! Det är jag som tagit bilden och du får använda den i arbetet :) MVH miss soni
Hej,
Ville bara kommentera att vitlök ska man inte ha i.
För vitlök har en tendens att ta över Lahmacun smaken.
Men färsk vilöksblad går det men inte vilöks huvud.
Annars bravo till ett fint matblogg.
Hälsningar: S
Skicka en kommentar