tisdag 17 februari 2009

Recept 62. Aubergine- och zucchini-gryta!

Till denna rätt behöver ni bröd i mängder för att doppa i den supergoda tomatsåsen som blir! Rätten är som vanligt en klassiker från hemtrakterna, men kanske inte exakt tillagad som på mitt sätt! Smaken är toppklass iallafall - så enjoy! ;)


Du behöver:
1 stor lök
3 klyftor vitlök
2 auberginer
2 zuqqini
200 g kött (lamm eller nöt, även kyckling går bra)
3 msk olja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 chilifrukt eller paprika
salt och peppar
Börja med att skära köttet i lagom stora bitar (tärningar) och stek därefter i lite olja! Medan köttet stekes väl - har du gott om tid till att tärna auberginerna, zucchinin samt hacka löken!
När köttet är genomstekt blandar du ned löken, vitlöken samt chilifrukten! Salta och peppra efter egen smak! Blanda därefter ned grönsakerna till köttblandningen! Rör ner 2 msk tomatpuré samt de krossade tomaterna! Låt grytan koka i ca 15-20 min, smaka av och krydda på med önskade kryddor om så behövs!

Sleva upp på ett fint fat och servera med bröd till! Smakar super - you will see! :)

...Laga den med kääärlek!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, det här såg gott ut! Det ska jag prova, blir hungrig av ingredienserna och bilden..

Anonym sa...

haha min favorit ju..erkänn att du tänkte på mig när du lagade de/Kib

Samiras_mamma sa...

Hej! Denna maträtten är bara sååååå goood:) Min sambos mamma brukar göra denna och jag bara älskar den. Kommer ni ifrån Turkiet eller så också? Min sambo och hans familj är turk-syrianer.