måndag 31 mars 2008

Recept 14. Yoghurt-soppa

Den här soppan är en klassisk turkisk soppa som min mamma brukar laga. Man kan aldrig äta för mycket av den - och har man gjort det så finns det alltid plats för meeera! Ni kommer förstå vad jag menar när ni provat den :)

Du behöver:

1 ägg
1 liter yoghurt (ett paket)
1,5 dl dinkelris (eller vanlig)
1 liter vatten
3 msk margarin/olja
kryddor - mynta, chilipeppar och salt



Vispa ägget i en kastrull och tillsätt därefter yoghurt, vatten och riset. Låt koka i ca 15-20 min, tills riset är färdigt. Stek därefter kryddorna (efter smak) i smöret i en stekpanna - häll in i kastrullen med soppan och rör om. Servera i en fin skål och dekorera med lite mynta över soppan.
Soppan är nu officiellt klar att njutas av....enjoy!

...Laga den med kääärlek.

5 kommentarer:

Anonym sa...

mums vad god soppan ser ut...har du provat med dinkelris??Det är nästan godare än vanlig ris :)

Kinna sa...

Vad spännande det här låter...men skär sig inte yoghurten när den kokar?

Bara en liten pärla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bara en liten pärla sa...

Man måste hela tiden vispa och röra om för att inte yoghurten skäras - sen tror jag ägget ger lite effekt också :)

Bara en liten pärla sa...

ska skäras menar jag