lördag 22 mars 2008

Recept 7. Kexchoklad


Även denna recept är Super-enkel men framförallt Väldigt good! Smakar precis som klassisk God & glad - kexchoklad. Det krävs lite pill-göra, men man klarar det trots allt!

Du behöver:

Smörgåsrån
Blockchoklad (Gärna med smak - ex marabou apelsin)

Smält chokladen i vattenbad (Koka vatten i en kastrull och lägg sedan en tom plastbunke i - hacka ner chokladen i den tomma bunken och låt chokladen smälta helt).
När chokladen smält färdigt tar du ett smörgåsrån som du brer den smälta chokladen över (ex med smörkniv, pensel). Placera ännu ett lager med rån - choklad - rån - choklad.., tills du tycker höjden är lagom (ca 7 lager). När du brett alla mellanlager med chokladen så placerar du "kakan" i frysen i ca 3-4 min på en tallrik.

Ta ut tallriken och pensla/bre översta lagret av "kakan" med choklad - låt stelna ännu en gång i frysen (ca 2-3 min). Ta ut och gör samma sak med andra sidan av kakan och låt stelna en sista gång i frysen (2-3 min).

Nu när Kexchokladen inte kladdar längre (den har ju stelnat) så tar du en vass kniv och skär "kakan" i ca 1 cm breda bitar och serverar. Klart!

Laga den med kärlek...

1 kommentar:

söt älskaren sa...

Smakade den härom dagen och ärligt talat smakade det precis som kexchokoladen som man köper i affären. Imponerande!!!