måndag 7 april 2008

Jag är Eko-ligist!

Har funderat på detta med ekologi - när kommer vi på denna jord få ett slag i pannan och börja tänka om?

När jag var barn var jag Rena lyxbarnet - levde rent sagt i Ren lyx!

Jag växte upp i en kurdisk liten by vid landsgränsen! Varje dag hade jag färsk naturlig mjölk, ost och naturligt uppfödda höns vid mitt matbord - jag plockade vindruvor från terassens tak och tomater och gurkor plockade jag och åt med mina bara händer - Det bästa av allt: Allt var ju gratis - för vem behöver väl pengar när man har Allt?! Kallar ni inte detta lyx så vet jag inte vad ni anser vara lyx! :)

För min del fortsatte detta lyxliv även när jag flyttade till Sverige - slapp allergier och andra smällar som jag tror man kan få av de ämnestillsatser som tillsätts i våra mjölkpaket, ostar och vindruvsknippen!


Jag vill återgå till det ekologiska - miljövänliga - och lyxiga levnadssättet! Jag vill bli Ekolist - värna om vår miljö! Visserligen är detta svårt och visst kostar det då lite extra för att hitta de ekologiska varorna och leva det så kallade lyxlivet - men detta är inte det största problemet. Det krävs ansträngning och engagemang vilket vi i dagens samhälle saknar!

Tänker på Arlas mjölkreklam för ett par år sedan där man rullade sig fram med kontorsstol för att nå mjölkpaketet i kylen osv - Har vi människor verkligen gått från att mjölka våra kossor i ladugården till att inte orka lyfta våra ben och ta oss till kylskåpet för att ta en klunk mjölk? Tragiskt men sant! Sorgligt egentligen!

Så tänk nu lyx och tänk smart - tänk ekologiskt!
Övergå från att vara Eko-ligist till Ekolist!

3 kommentarer:

ELL sa...

Du har alldeles rätt! Min mamma är 81 år och bara måste få odla sin potatis och sallad och plocka sina blåbär och sin svamp i skogen. Och vad är väl härligare än att plocka druvor från garageväggen - numera finns det sorter som går att odla utomhus här i kalla Norden! Tomater, gurka, sallad - egna morötter och rödbetor, inget överträffar dem!. Kryddlandet - de doftande krydddorna direkt till bordet. Mera sånt. Kolonilotter till alla!!! Tänk om alla bostadsområden försågs med små odlingsplättar till varje lägenhet - vilka gröna lungor staden skulle få!

Karzan sa...

Du har nog den bästa bloggen någonsin, fan vad god mat, vill du gifta dig med mig?

Anonym sa...

oo soni någon friar till dig?:D utan att ens ha testat maten...Grymt:D hehehe
sötis dina varor ligger hemma hos mig så du vet...pöss pöss