söndag 6 april 2008

Recept 17. Omelett

En klassiker vid vårt frukostbord hos mamma är en omelett som kan ätas lika väl till frukost som till lunch eller som snabb kvällsmål!

Du behöver: (för 3-4 pers)
2 msk olja/smör
4 ägg
3-4 tomater
1 lök
kryddor (salt, peppar, kummin, chili)


Tillagning:
Hacka samt tärna lök och tomater - stek i oljan.
Vispa ihop ägg och kryddor - rör ner i stekpannan med lök och tomatröran - blanda alltsammans och stek till önskad stekning!

Servering:
Servera på ett fint fat och tärna även över fetaost! Serveras bäst med tunnt pitabröd men går lika väl att äta med knäcketbröd eller annat bröd man gillar! Te passar bra som dryck till.

...Laga den med kääärlek!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte din mammas omelett utan det är menemen ( turkiskt )...

Gumman jag har bott i Turkiet, i hela 5år, turkiska köket är inte okänd för mig.

Varför framkommer det inte att det är turkiskt? Du väljer istället att skriva att det är din mammas recept eller ditt eget?

Elin

Anonym sa...

Saksuka heter det i Israel, har en vännina som lagar det väldigt ofta, fast hon erkänner att det är en turkisk maträtt.

Elin

Bara en liten pärla sa...

hellou!

Skrev aldrig att det va min mammas recept och inte heller att det var turkiskt liksom mitt eget - klassiker vid mammas frukostbord var allt jag nämnde så du har nog missförstått det hela! :)

nämnde inte heller att det var turkiskt då jag är kurdiska och uppfattar det lika väl som kurdisk mat och inte turkisk - gör ingen forskning kring maten utan tipsar bara!

Det var nog allt! :)