lördag 19 april 2008

Recept 29. Morotskaka!


Bakade idag en riktigt gooood och saftig morotskaka! Den smakade verkligen super jag lovar er! Perfekt att bjuda gästerna på - snabbt gick det också!

Du behöver:

3 morötter
2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
2, 3/4 dl vetemjöl
1,5 dl majsolja (eller byt ut 0.5 dl olja mot smält margarin)

Börja med att värma ugnen på 175 grader. Därefter är det dags att sätta igång med kakan! Mixa morötterna i en matberedare, tillsätt därefter ägg samt socker. Sikta därefter kryddorna samt vetemjölet i en skål - rör därefter ner det försiktigt i äggsmeten och rör om. Tillsätt därefter oljan (samt margarinet) och blanda smeten försiktigt.

Smöra och ströbröa en form (ca 1,2 liter) och fyll smeten i. Grädda i ugnen i 40-45 min.

Du kan antingen dekorera med enbart florsocker - eller med glacyr!

Till glacyren:
100 g Philadelphia ost
1-2 dl florsocker (mått beroende på hur krämig du vill ha den - smaka av)

Blanda dessa ingredienser och smaka av tills du känner dig nöjd!

Dekorera kakan som du vill - själv rev jag morötter och la i det tomma hålet. Smakade rätt så gott att börja kakan med färskriven morot!

...Laga den med kääärlek!

1 kommentar:

sopermommi sa...

Kärring du kunde åka hit med den. Yahya älskar morotskaka och tvingar mig ibland att baka åt honom. En överraskning skulle inte vore dumt...