fredag 25 april 2008

Recept 30. Kycklingbiffar!


Den här rätten ska jag laga till systersonen i helgen när han återigen kommer på besök! Smakar som chicken bits - men home made! ...godare!

Du behöver:
100 g kycklingfilé
2 toastbröd

3 ägg
1 dl ost
knippe persilja
salt och peppar
ströbröd
matolja (att fritera i)

Koka kycklingfilén och hacka därefter i små bitar (går även att mixa med mixer).
Blanda därefter ner alla ingredienserna utom 2 ägg samt ströbrödet. Forma till önskad form och doppa sedan biffen i först ägg och därefter i ströbröd och återigen i ägget - fritera i den redan uppvärmda oljan! (Tips: sug upp fettet genom att lägga hushållspapper under de friterade biffarna).

Servera därefter med ris samt en enkel grönsallad samt currydressing!

...Laga den med kääärlek!

1 kommentar:

ELL sa...

Apropå helg och mat att bjuda på: Var på Åhléns igår och såg att de hade sådan formar som jag tipsade om. Du kommer inte att ångra dig om du äntligen testar jordgubbstarten, nu när det finns färska jordgubbar!!!