torsdag 24 april 2008

Träning!

Enligt studier ökar man fettförbränningen med 250% om man tränar på morgonen
Träning på morgonen är onekligen populärt. Speciellt för dem som vill bli av med det sista fettet på kroppen och definiera musklerna. Eller för dem som vill ha en effektiv viktminskningsmetod. Låt oss säga att du äter din sista måltid klockan halv åtta på kvällen och frukost klockan halv åtta på morgonen. Då har du haft 12 timmars sömn utan någon form av mat. Kroppen har då använt glykogenet till olika kroppsfunktioner och återhämtning under natten.

Morgonen är som sagt den bästa tiden på dagen att bränna fett istället för kolhydrater. Det är då din främsta energikälla, glykogenet är på lägst nivåer. Eftersom dina glykogen-nivåer är låga så måste kroppen hämta energi från sin andra energikälla som är kroppsfettet. Normalt bränner du fett andra tider också men till största delen använder du dig av ditt glykogen. Genom att träna vid rätt tillfällen kan du bättre styra din fettförbränning.

För dig som inte orkar gå upp klockan 06.00 på morgonen för att sedan gå i 45 minuter så finns det ett andra alternativ. Det är att köra konditionsträning direkt efter ett styrketräningspass. Då har du redan förbrukat dina glykogen-nivåer och kan genom konditionsträning börja bränna ditt kroppsfett. Enligt tidigare studier har man visat på att träning på morgonen förbränner 250% mer kroppsfett än träning vid andra tider.

Det är emellertid väldigt skönt att gå till jobbet och ha avklarat ett träningspass på morgonen. Inte för att man bara mår bättre rent psykiskt på grund av endorfinerna utan också för att man känner sig bättre fysiskt.

Min träning tog fart igår med morgonpromenad - laddar upp till att promenera 9.00 istället för 6.00 - det gäller dock som start bara!

Källa: www.muscles.se

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se