söndag 18 maj 2008

Recept 39. Kycklinggryta med jordnötssås!

Hamnade på "Asiatiska" hyllan i mataffären häromdagen och fick syn på jordnötssås! Brukar inte gilla jordnötter i vanliga fall men jag köpte det ändå och det hamnade i grytan tillsammans med andra tillbehör! Resultatet? Super!

Du behöver:

1 kycklingfilé
purjolök

1 burk minimajs
1 burk champinjoner
morötter
1 burk kockosmjölk
jordnötssås-pulver
Kryddor: tandoorikrydda, curry, cayennepeppar, salt och peppar!

Innan du sätter igång med grytan är det tid för att börja koka riset!
När riset fått fart är det dags gör grytan!

Strimla kycklingfilén i smala, avlånga bitar! Stek i en panna (helst teflon). När kycklingen stekts klart och fått färg, rör du ner purjolöken och wokar på hög värme! Tillsätt därefter även champinjonerna, minimajsen samt morötterna (morötterna skär du i tunna bitar)! När allting hettats väl, kryddar du efter smak och tycke! När du kryddad färdigt och smakerna smält in i grönsakerna - tillsätter du 1 konserv kockosmjölk och pulvrar över med jordnötssåspulvret!
-Låt allting småputtra och dra ihop väl i pannan tills du smakat av och är nöjd med smaken!

Servera med ris på ett fint fat och njut av din måltid - Kinabuffén släng dig i väggen! ;)

...Laga den med kääärlek!

1 kommentar:

Tintomara sa...

men åhhh vad gott det ser ut!