Hamnade på "Asiatiska" hyllan i mataffären häromdagen och fick syn på jordnötssås! Brukar inte gilla jordnötter i vanliga fall men jag köpte det ändå och det hamnade i grytan tillsammans med andra tillbehör! Resultatet? Super!
Du behöver:
1 kycklingfilé
purjolök
1 burk minimajs
1 burk champinjoner
morötter
1 burk kockosmjölk
jordnötssås-pulver
jordnötssås-pulver
Kryddor: tandoorikrydda, curry, cayennepeppar, salt och peppar!
Innan du sätter igång med grytan är det tid för att börja koka riset!
När riset fått fart är det dags gör grytan!
Innan du sätter igång med grytan är det tid för att börja koka riset!
När riset fått fart är det dags gör grytan!
Strimla kycklingfilén i smala, avlånga bitar! Stek i en panna (helst teflon). När kycklingen stekts klart och fått färg, rör du ner purjolöken och wokar på hög värme! Tillsätt därefter även champinjonerna, minimajsen samt morötterna (morötterna skär du i tunna bitar)! När allting hettats väl, kryddar du efter smak och tycke! När du kryddad färdigt och smakerna smält in i grönsakerna - tillsätter du 1 konserv kockosmjölk och pulvrar över med jordnötssåspulvret!
-Låt allting småputtra och dra ihop väl i pannan tills du smakat av och är nöjd med smaken!
Servera med ris på ett fint fat och njut av din måltid - Kinabuffén släng dig i väggen! ;)
-Låt allting småputtra och dra ihop väl i pannan tills du smakat av och är nöjd med smaken!
Servera med ris på ett fint fat och njut av din måltid - Kinabuffén släng dig i väggen! ;)
...Laga den med kääärlek!
1 kommentar:
men åhhh vad gott det ser ut!
Skicka en kommentar