måndag 8 december 2008

Vill ha!

Som många av mina nära och kära vet - så Älskar jag te!
Det finns inget bättre än en kopp te, filt och levande ljus! Låter som en riktig "Geek-moment" nu - jag vet, men det är verkligen det mysigaste som finns!

Något som jag undrar dock är varför inte tekniken för te-kokning kommit till Sverige ännu? Dricker man inte te i detta land? Skumt...!

I mina hemtrakter dricker man te till allt och alltid! Frukost, lunch, middag, varm dag, kall dag - alla dagar! Det bästa är att dricka te i 40 graders hetta som det brukar vara därborta - och i speciella tunna turkiska teglas (krävs lite träning för att dricka ur)! Vi brukar säga att varm te tar ut ångan ur kroppen! Vet inte riktigt om det stämmer - men det brukar kännas bra och lugnande iallafall =)

Det bästa sättet att koka te enligt mig - är det klassiska turkiska viset! Det behövs en kittel med 2 tillhörande delar. I den övre (mindre kitteln) kokar man vatten och te! I den undre kitteln (den större) kokar man hederligt vatten! När du häller upp i koppen/glaset så börjar du med teblandningen i den övre kitteln - beroende på hur ljus eller mörk te du gillar, sedan toppar du på med det kokta vattnet! Klart!

Just nu står denna smarta skönhet som är en elektronisk tekokare som nummer Ett på min "Kommer-att-äga-inom-kort" lista! Den är hur vanlig som helst i Turkiet så varför inte här också? - It´s all about Tea-fashion babes! ;)

20 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Hej hoppas allt är bra med dig :-) Jag mår bara bra vet du vad jag älskar också te. Har du prövat Kusmi Tea någon gång? Jag har massa olika sorter dom har bland annat choklad te och chokladte med mint som jag gillar jätte mycket. Sköt om dig mvh Daniel

Anonym sa...

Vad lustigt, Daniel, jag tänkte just skriva om Kusmi te. Min morfar var ryss och hette Kusmin i efternamn och en av hans söner heter Vladimir - det finns ett te med det namnet. Jag tänker ge min mor ett sånt te i julklapp, vilket rekommenderar du? Jag tyckte att prince Vladimir doftade lite för kryddigt, det bör vara nåt som är ganska milt.

Miss Soni: kokaren verkar vara supersmart! Det är väl bara så att vi här i S har kokat te på engelskt vis och låtit det dra en viss tid, men det är väl bara en tidsfråga innan denna kokare blir poppis även här.

Bara en liten pärla sa...

Daniel:
Med mig är det bara fint =) Kusmi-te har jag aldrig provat, men den du nämnde med choklad och mintsmak verkar vara något för mig, ska nog kika in i någon te-shop redan imorgon :)

Anonym:
Ska nog införa tekok-trenden även här hemma faktist ;) Tänk att få varm te dygnet runt. Det finns ju kaffe-bryggare så nu får vi tänka te-bryggare också :) Det är sant som du säger att de flesta kokar te på engelsk vis, te som te - gott det med =)

Sköt om er //Miss-Soni =)

Daniel Roos sa...

Prince vlademir har jag gjort dessert på helt udnerbart har det hemma också.
Miss-Soni du som lagar så mycket mat jobbar du med mat eller är det bara en hobby ? må gott mvh Daniel

Bara en liten pärla sa...

Daniel:

Nää det är en hobbygrej bara...sen äter jag mycket också haha :P Kääärlek för mat helt enkelt! :)

//Miss-Soni

Anonym sa...

Teet som du gjorde häromdan var bara för goood/Kib

Dillan sa...

Jag vill också ha en sån te kokare, så du kan väl köpa en till syrran också :)

Anonym sa...

Men tillbaka till frågan, Daniel; vilket te rekommenderar du en gammal dam som är lite försiktig med starka smaker?

Anonym sa...

haha vad lustigt, jag satt med en kopp te, och en massa tända ljus omkring mig när jag läste detta inlägg =P...spooky.../ Gamze =P

Mollan70 sa...

Hejsan!
Jag tittar in här . Bloggar även själv om recept emellanåt. =0)

Anonym sa...

Soni kan du beställa en sån till mig med plssss...du kommer att få b etalt mer än vad den kostar av mig..

supermammi

Daniel Roos sa...

till Anonym jag gillar Kusmis chokladte och princevlademir men även röda frukter är gott :-)

Anonym sa...

Tack, röda frukter låter spännande och ska nog handla även prince Vladimir eftersom morbror heter så!

Anonym sa...

Sonniii njuter av min elektroniska te-kokare hemma i ludvika, har redan druckit tre koppar nu och klockan är bara två. Sakna mig, ses i helgen..puss/gulten

Anonym sa...

Sonniii njuter av min elektroniska te-kokare hemma i ludvika, har redan druckit tre koppar nu och klockan är bara två. Sakna mig, ses i helgen..puss/gulten

Bara en liten pärla sa...

Gulten:
Du vet att jag kommer att äga en sådan inom kort! då får du joina mig på en kopp eller så! :)

Bara en liten pärla sa...

Supermammi:

Tror jag ska börja en ny affärsidé - du får den för kusinrabatt om jag vinner din tävling som du har på din blogg :P

Zubeyda sa...

jag älskar oxå te! Finns det något mer gott! Vatten och te e mina favorit drycker heltklart! Och som du säger cay e d godaste! :)

Kian sa...

Hej vars kan man köpa den dära tekokaren?

Bara en liten pärla sa...

Jag tror den finns att köpa på MediaMarkt numera! Annars är det nätet som gäller...vet att de har i tyskland men har ingen bra länk tyvärr :(