Här är ett jättegott recept på kladdkaka! Lite annorlunda med cocosen i samt med smält After eight choklad som glacering - smakar dunder! Prova själv.
Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
125 g margarin
1 dl cocos
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Glacering:
10-15 skivor After eight choklad (eller annan choklad som du gillar - ex marabou daim)
Vispa äggen och sockret poröst (ju mer du vispar desto mindre "äggsmak" i kakan - så vispa rejält!)
Tillsätt nu det smälta margarinet i äggsmeten och rör om samtidigt som du tillsätter cocosen vartefter du blandar.
Sikta vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao (sikta gör du med en sil, direkt i ett tomt kärl. Viktigt att sikta för att få en jämnare och finare kaka).
Lägg i ugnen i ca 25 min.
När kakan är klar smälter du after eight chokladen i micron - på max värme i ca 20-30 sek (inte för länge då blir den stel) Glacera därefter den varma kakan med den smälta chokladen!
Servering:
Skär upp i fina bitar (kakan är rätt så mäktig så mindre skivor är bäst). Servera med vaniljglass eller grädde samt med hallon till. Klassiker som älskas av alla - det lovar jag!
Laga den med kärlek!
söndag 23 mars 2008
Recept 8. Cocos-kladdkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
mmmmm... smarigt det ser ut!
hhhmmmmm, måste du ha goda bilder på det bakar??? e såå sugen...
Skicka en kommentar